ביטוח תאונות אישיות

עמוד הבית  >  סוגי ביטוחים > ביטוח תאונות אישיות

ביטוח תאונות אישיות נועד להגן ולכסות על המבוטח מפני מוות, נכות, פציעה או אובדן כושר עבודה, בתנאי שנגרמו בתאונה. הכיסוי הביטוחי מעניק סכום שנקבע מראש בפוליסה כאשר מתרחש אחד המקרים המוגדרים בה.

ביטוח תאונות אישיות הוא ביטוח נפרד ועצמאי. ניתן לרכוש אותו ללא תלות בשאר הביטוחים הקיימים. בנוסף, ניתן לרכוש ביטוח תאונות אישיות ממספר חברות ביטוח. במידה וקורה אירוע המחייב את חברת הביטוח לשלם, ניתן לקבל פיצוי מכל הביטוחים. זאת בניגוד לביטוחי בריאות בהם ההחזר מתקבל אך ורק על ההוצאות שהיו בפועל ומביטוח אחד בלבד.

פיצוי עבור שברים וכוויות

אנשים רבים רוכשים ביטוח תאונות אישיות עבור שברים שיכולים לקרות בעקבות תאונה בפעילויות שונות כולל ספורט, רכיבה על אופניים או כל פעילות אחרת. במקרים כאלו, מומלץ לבדוק את גובה הפיצוי שמעניקות חברות הביטוח השונות, את ההגדרות וההחרגות. פערים אלו עשויים להיות משמעותיים ושווים הרבה כסף.

הטיפ שלנו: מרבית האנשים רוכשים ביטוח תאונות אישיות עבור כיסוי לשברים וכוויות. לכן, חשוב לוודא שהכיסוי באמת מכסה אתכם וכולל את כל הפעילויות והתאונות בהם אפשר להיפגע. בידקו את גובה ההחזר שתקבלו לכל פגיעה וגם באיזה מצבים חברת הביטוח יכולה להימנע מלשלם.

ביטוח תאונות אישיות למסורבי ביטוח חיים

לעתים חברות ביטוח מסרבות לבטח אנשים בעלי בעיה בריאותית בביטוח חיים, או לחלופין מתנות את קבלת הביטוח בתמונה לסכומים גבוהים במיוחד.

הטיפ שלנו: היות וביטוח תאונות אישיות מכסה מקרי מוות, ניתן לרכוש אותו במקום ביטוח חיים. הכיסוי הניתן מצומצם יותר וכולל רק מוות מתאונה, אך יכול להיות שבשל הסיכון הנמוך יותר לא תתקלו בסירוב מצד חברות הביטוח. בנוסף, מומלץ לבחון את האפשרות לרכוש שני ביטוחים נפרדים: ביטוח תאונות אישיות וביטוח מחלות קשות. ניתן לרכוש אותם בחברות ביטוח שונות או באותה חברת ביטוח (תלוי באישור חברת הביטוח, במחיר הפרמיה שהיא מציעה וברמת ההחרגות). גם במקרה זה, יכול להיות שתמצאו הצעה שתשתלם לכם, עקב פיזור הסיכון בין ביטוחים שונים וחברות ביטוח שונות.

חשוב לשים לב בביטוח תאונות אישיות

  1. גובה הפרמיה – לפוליסות ביטוח שונות יש מחירים שונים, כאשר השוני ביניהם משתרע בין עשרות למאות שקלים בחודש. חשוב לבחור קודם כל את הכיסויים הנכונים והמתאימים לכם, ולאחר מכן, לאתר ביטוח תאונות אישיות שהפרמיה שלו היא הנמוכה ביותר עבור הכיסויים האלה. מקצוע מסוכן או תחביבים מסוכנים עלולים להקפיץ את עלות הפרמיה וחשוב לקחת זאת בחשבון.
  2. תוקף בחו"ל – בדקו האם הביטוח תקף בחו"ל וכך תדעו האם לרכוש אותו כתוספת לביטוח נסיעות לחוץ לארץ, בהתאם לרמת הסיכון בנסיעה.
  3. כמות כיסויים – בדקו האם ניתן לקבל יותר מכיסוי אחד בו זמנית, כלומר האם ניתן לקבל פיצוי על נכות וגם על אובדן כושר עבודה, או רק על אחד מהם. בהתאמה, בדקו האם תוכל לקבל פיצוי על נכות ולאחר מכן גם על מוות.
  4. סוג הכיסוי – בדקו האם מדובר בסכום חד פעמי או קצבה, מה סכום הכיסוי ומה התקרה שלו. בנוסף, בידרו האם יש השתתפות עצמית.
  5. סוג הנכות המכוסה – בידקו האם יש כיסוי לנכות חלקית או מלאה, זמנית או  לצמיתות. רצוי לבחור בהגדרה רחבה ככל האפשר.
  6. המבחנים לקביעת נכות – ביטוח תאונות אישיות מכיל סעיפים המגדירים את המבחנים לקביעת נכות. יש לקרוא אותם בקפידה ולהתייעץ עם גורם מקצועי.
  7. סעיפי ההחרגות בביטוח תאונות אישיות – סעיפים אלו קובעים מה המקרים שאינם כלולים בפוליסה. בחלק מהמקרים ניתן להסיר את ההחרגה תמורת תשלום נוסף, או שניתן לחפש פוליסת ביטוח תאונות אישות ללא החרגה זו.

דוגמאות להחרגות

  • נסיעה באופנוע או טרקטורון (להחרגה זו קיימות הרחבות נפוצות לביטוח תאונות אישיות)
  • רשימת מצבים רפואיים המנויים בביטוח ושלא יחשבו כפגיעה בתאונה (ניתן למצוא ביטוח תאונות אישיות ללא החרגה זו או החרגה עם רשימה מצומצמת)
  • הריון או לידה (ניתן למצוא ביטוח תאונות אישיות ללא החרגה זו)
  • טיסה בכל כלי טיס פרט לטיסה סדירה, גם כנוסע וגם כטייס או ספורט אתגרי / ספורט מקצועי (לרוב ניתן לרכוש הרחבה לביטוח אשר תבטל את ההחרגה הזו)

הטיפ שלנו: במידה וחלילה ארעה תאונה, אל תחכו שחברת הביטוח תשלח אתכם לרופא מטעמה. החל מרגע האירוע איספו ושימרו את כל המסמכים הרפואיים שקיבלתם ופנו לקבל חוות דעת מקצועית בתשלום ממומחה בתחום הרפואי הקשור לפגיעה שלכם. רצוי מומחה עם ניסיון בהגשת חוות דעת לבית משפט. זה אומנם כרוך בעלות כספית אך מאפשר לכם לפנות לקופת חולים בבקשת החזר לחלק מהתשלום, ובטווח הארוך ישתלם.

Call Now Button דילוג לתוכן